top of page

אלרגיה למזון

אלרגיה למזון היא השנייה בשכיחותה בחתולים והשלישית בשכיחותה בכלבים. בשר בקר, סויה, עוף, חלב, תירס, ביצים, חיטה ודגים הם רק חלק ממרכיבי המזון הנפוצים אשר נמצאו כגורמים לאלרגיה בכלבים ובחתולים. לצערנו, נכון להיום אין בדיקה מהירה שהוכחה כיעילה לצורך אבחון האם בעל החיים סובל מאלרגיה למזון, ולאיזה מרכיב במזון בעל החיים אלרגי (בדיקות דם לא עוזרות פה). למעשה, הדרך היחידה לאבחן אלרגיה למזון היא באמצעות ביצוע  מבחן מזון.

במבחן המזון אנו מאכילים את בעל החיים במזון אשר מורכב מחלבון אליו בעל החיים טרם נחשף. במקרה של בעל חיים צעיר שההיסטוריה התזונתית שלו ידועה לבעלים, ניתן לבחור מזון אשר מבוסס על חלבון יחיד אליו בעל החיים לא נחשף מעולם ושאינו נמצא בין רשימת הגורמים הנפוצים לאלרגיה (כגון צבי, ארנבת וכד'). במקרה של בעל חיים שלא ידוע מה אכל בעבר ניתן לבחור במזון היפואלרגני שעבר עיבוד כימי (הידרוליזה). במזון זה, החלבונים עברו פירוק לרמה של שרשראות קצרות של חומצות אמינו (חומצות אמינו- אבני הבניין של החלבון), אשר הסבירות שתגרומנה לשפעול מערכת החיסון ויצירת אלרגיה הינה נמוכה מאד. במהלך המבחן אין לתת לבעל החיים שום מרכיב מזון אחר, גם לא במידה קטנה. על בעלי חיים שנוטים לאכול שטויות ברחוב מומלץ לשים בתקופת המבחן זמם.

במקביל למבחן המזון יש לטפל בתרופות להקלה על הגרוד ולטפל בזיהום העורי, אם קיים. לאחר השגת שיפור קליני (לא פחות מחודשיים מתחילת המבחן) יבוצע "שלב ההוקעה"- החזרה למזון המוכר אותו בעל החיים היה רגיל לאכול לפני מבחן המזון. החמרה עם המעבר למזון הרגיל תיתן תשובה חיובית לגבי מעורבות המזון בקומפלקס האלרגי ממנו בעל החיים סובל.

bottom of page